Подробно търсене

Майски празници на Миконос

  • Майски празници на Миконос
0 0

Цена за човек на ден:от 594 лв

Включени нощувки:3

Майски празници на Миконос

3 нощувки / 4 дни

директен чартърен полет от София

 

Миконос e гръцки остров от групата на Цикладите в Егейско море, разположен между островите Тинос, Сирос, Парос и Наксос. Той е туристическа дестинация в Гърция, известна със своите космополитен характер и интензивен нощен живот. Обхваща площ от над 105 кв. км, а най-високата му точка е на 341 м надморска височина. Островът е съставена предимно от гранит. На остров Миконос има малко природно прясна вода и се разчита на обезсоляването на морска вода, за да се задоволят нуждите. Смята се, че острова е кръстен на местен герой, който се счита за потомък на бог Аполон.

 Миконос има около 10 000 жители, повечето от които живеят в най-големия град, Миконос, известен също като Хора, който се намира на западния бряг. Града е съчетание от специфична архитектура, големи нощни клубове, разнообразни хотели, рибни ресторанти, кафенета, бутици и магазини за подаръци.

 Нощният живот на Миконос се рекламира като един от най-добрите в цяла Европа и привлича известни DJ-и в най-големите и световноизвестни клубове и плажни барове. Островът е приятелски настроена курортна зона към хората с различна сексуална ориентация и има много гей клубове, отворени през лятото.

 Миконос е известен с ритъма на живота си: партитата започват на обяд на плажа, а след това продължават през нощта до изгрева на слънцето. Той привлича хиляди хора всеки месец на лятото, включително и много известни личности. Островът се смята за „детска площадка на възрастни“.

Сред най-известните забележителности на остров Миконос са:

 Пеликанът Петрос– официален талисман на Миконос вече над 50 години; днес пеликаните са само три на брой;

Вятърните мелници – построени са през 16-ти век и са най-известната забележителност на остров Миконос Гърция;

Малката Венеция – „квартал“ от къщи в Миконос, в основите на които се удрят морските вълни;

Църквата Парапортиани– една от най-известните сгради в Гърция;

    Площад Алефкандра;

    Археологическият музей на Миконос;

    Остров Делос – намира се на около 2 км западно от Миконос. Целият остров е обявен за национален музей. На него се намират Минойски фонтан, терасата на лъвовете -7в. пр.н.е., храмовете на Дионис, Изида и Хера.