Подробно търсене

Вълшебна Лефкада

  • Вълшебна Лефкада
0 0

Цена за човек на ден:от 301 лв

Включени нощувки:3

ВЪЛШЕВНА ЛЕФКАДА

Остров Лефкада (на гръцки Λευκαδα, на англ. Lefkada) или наричан още Лефкас, се намира в Гърция и е четвъртият по големина остров в Йонийско море. Разположен е над островите Итака и Кефалония, много близо до северозападния бряг на Аитолоакарания, от който е разделен от лагуна

Предлагаме Ви Екскурзии и почивки до о-в Лефкада, настаняване в проверени хотели, професионално екскурзоводско обслужване и възможност за допълнителни екскурзии.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ЕКСКУРЗИИ ДО О-В ЕФКАДА

 

Остров Лефкада е четвърти по големина в групата на Йонийските острови. Столица на острова е град Лефкада. Площта на осторва е 303 кв.км. Най-високата му точка е Ставрота (1158 м.) Най-големите селища на острова са столицата Лефкада, Нидри и Василики (пристанищата от които тръгват фериботите за островите Меганиси и Кефалония). Населението на острова се занимава основно със земеделие (производство на зехтин и вино), животновъдство и туризъм.

Това, което го отличава от другите острови е планинския терен и вечнозелената растителност. Част от по-известните плажове са Порто Кацики, Егремни и Катизма. Островът е лесно достъпен с асфалтов път, като не се налага ползването на ферибот.