Подробно търсене

Expired: Незабравими екскурзии до Коста Рика

  • Незабравими екскурзии до Коста Рика

Коста Рика

1 1

Брой дни:11

Включени нощувки:9

Транспорт:Самолет

НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ ДО КОСТА РИКА

Разгледайте нашите незабравими екскурзии до Коста Рика. Предлагаме Ви различни варианти за екскурзии до Коста Рика, обиколни програми, комбинирани турове на Коста Рика, Панама, Колумбия, Еквадор, островите Галапагос, Мексико. Всички програми за Коста Рика са лично проверени от нашия екип и вече 30 години успешно ги предлагаме. Групите ни са малки, винаги с обслужване на български език, маршрутите оптимизирани така че, да видите най  – доброто от Коста Рика и всички дестинации по програмата.

ВСИЧКИ ЕКСКУРЗИИ ДО КОСТА РИКА

 

Коста Рика, или Република Коста Рика (Republic of Costa Rica), е държава в Централна Америка, която граничи с Никарагуа на север, с Панама на изток и юг, с Тихия океан на запад и юг и с Карибско море на изток. Името Коста Рика означава „богат бряг.“
От всички централноамерикански държави Коста Рика е смятана за страната с най-стабилно и демократично управление. Конституцията от 1949 г. предвижда еднокамарен законодателен орган, справедлива съдебна система и независим избирателен орган. Освен това конституцията премахва армията на страната, дава право на жените да гласуват и осигурява други социални, икономически и образователни гаранции за всички граждани. През 70-те и 80-те години на ХХ век Коста Рика успява да остане сравнително мирна в сравнение с разкъсваните от войни съседни държави. Коста Рика е с едно от най-високите нива на грамотност (повече от девет десети) в Западното полукълбо и със солидна образователна система от началните класове до университета. Няколко реномирани университета и активна мрежа от книжарници и издателства превръщат Сан Хосе в ядро на интелектуалния живот в Централна Америка. Заради мирната репутация на страната и нейната ангажираност с правата на човека няколко неправителствени организации и продемократични фондации имат седалище в Сан Хосе. Коста Рика е известна и със силната си ангажираност към околната среда и с опазването на многобройните си национални паркове. Тези фактори, както и утвърдената индустрия за екотуризъм, привличат чуждестранни инвестиции, които в края на XX в. променят някогашната селскостопанска икономика на страната към икономика, доминирана от услугите и технологиите.
Тикос, както се наричат жителите на Коста Рика, използват фразата pura vida („чист живот“) в ежедневната си реч, като поздрав или за да изразят благодарност за нещо. Като цяло тикосите се гордеят с политическите си свободи и сравнително стабилната си икономика.

Добре населената централна част на Коста Рика, разположена във и около планинския басейн, известен като Valle Central или Meseta Central, е посветена на отглеждането на кафе – един от най-важните експортни продукти на страната. В отдалечените части на региона се отглеждат банани – основен експортен продукт. Ананасите се превръщат в значим експортен продукт, като в края на 20-ти век изпреварват кафето като експортен продукт номер две.

Коста Рика е държава, разположена в Централна Америка, която е известна със своя стандарт и липсата на въоръжени сили. Коста Рика предлага разнообразие от забележителности – природни паркове, исторически паметници,  живописни водопади, планини и тропически гори.

за повече информация може да прочетете нашата статия от блога ни като кликнете на връзката:

Коста Рика – Божествена природа и необятни плажове