Подробно търсене

Expired: Екскурзия до Перу – Империята на инките

 • Екскурзия до Перу - Империята на инките

Боливия, Еквадор, Перу

3 0

Брой дни:13

Включени нощувки:11

Транспорт:Самолет

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ – ИМПЕРИЯТА НА ИНКИТЕ

ЛИМА – ПАРАКАС – БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ – НАСКА – АРЕКИПА – КОЛКА КАНЬОН – ПУНО – ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА -КУСКО – ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ – МАЧУ ПИКЧУ

13 дни / 11 нощувки

Перу е имал богат културен живот хиляди години преди Пизаро да се появи в странното си облекло. Разходете се из колониалните градове, в които отеква заветът на Испанските завоеватели, изследвайте древната столица на Инките – Куско, посетете изгубения град Мачу Пикчу и се опитайте да разгадаете загадките на пустинята Наска.

Перу се слави с едни от най-зрелищните природни гледки в Южна Америка. Красивите Перуански Анди подканват с вик на сирени любителите на висококласните планински преходи. Тези планини са дом на местните туземци, които още говорят на древния индиански език Кечуа и водят традиционен начин на живот. На този линк вижте магазин за тамян.

Перу е един от най-известните центрове на древни цивилизации в света. Сред забележителностите в страната ще откриете някои наистина впечатляващи природни чудеса. Планинската верига Анди заема западната част от страната, а източната част обхваща части от Амазонската низина. Ето някои от най-интересните културни, исторически и природни забележителности в Перу, които всеки трябва да посети поне веднъж.

Предлагаме Ви различни варианти за екскурзии до Перу.Забележителности в Перу:

долината Урубамба

Долината Урубамба (Свещената долина) се намира в Перу под свещения град на инките Мачу Пикчу. Свещената долина Урубамба, в Перу е била центърът на огромната Империя.
Те са изградили много планински пътеки, за да достигнат до 500-годишната Порта на слънцето в Мачу Пикчу, но това е бил техният царски път през 160 км. дългата долина.Тази плодородна земя с отличен климат е педставлявала основен селскостопански район и люлка на цивилизацията на инките в продължение на хиляди години. Участъкът с руини се простира от село Писак до Олантайтамбо, а в северния край на тясната долина – до цитаделатаСвещената долина на инките на Мачу Пикчу. Оградена от реките Урубамба и Вилканота, драматичния и живописен пейзаж на долината включва и низините Куечан, където местните все още изпълняват същите обичаи и обреди като предците си.

езерото Титикака

Езерото Титикака е планинско езеро, разположено в Андите, на територията на две държави – Перу и Боливия. Заема площ от 8 300 кв. км. Дълбочината му достига 304 м. Най-големият остров в него също се нарича Титикака. Месното население плете рибарските си лодки от тръс…

Куско

Езерото Титикака е планинско езеро, разположено в Андите, на територията на две държави – Перу и Боливия. Заема площ от 8 300 кв. км. Дълбочината му достига 304 м. Най-големият остров в него също се нарича Титикака. Месното население плете рибарските си лодки от тръстика. Езерото се използва за риболов, транспорт и туризъм. То е най-високо разположеното плавателно езеро на Земята – 3 812 м н.в. Има предание че местното население имат черна кръв. Те са единствените оцелели потомци на народ построил вечният град Тиахуанако.

Лима

Лима (Lima) е столицата на Перу, разположена е на в подножието на Андите. Градът е културен и икономически център на Перу. Основан от испанския конквистадор Франциско Писаро през 1535г. като „Град на кралете”. В Лима се намира най-старото висше училище в Америка. Интересни забележителности са: историческият център на Лима; площадът Плаза Майор с катедралата Сан Франциско от 16-и век и президентския дворец; Парка на маслините; катакомбите на църквата Конвенто де Сан Франциско; Музея на златото; Археологическият музей Рафаел Ларко Херера.

Мачу Пикчу

Мачу Пикчу (Machu Picchu) е древен град на инките, които се намира на територията на Перу. Разположен е на 2 430м надморска височина. Намира се на планинска верига, която се извисява над долината Урубамба, на 80км от Куско. Повечето археолози смятат, че Мачу Пикчу е построен по време на царуването на императора на инките Пачакути (1438 – 1472г.). Често свързван с понятието „Изгубеният град на инките“, Мачу Пикчу е най – разпознаваемата икона, свързвана със „света на инките“. Сградите на инките са построени около 1400г. и е изоставен век по – късно, когато испанците нахлуват в империята на инките. Мачу Пикчу е познат основно на местните. Той става популярен едва през 1911г. , когато американския историк Хирам Бингам го открива. Оттогава този древен град е интересна и търсена туристическа дестинация. Мачу Пикчу е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство през 1983г. Мачу Пикчу е построен в класическия стил на инките – с полирани каменни стени. Неговите главни здания са Интихуатана, храма на слънцето и стаята с трите прозореца. Те са разположени в свещената област на Мачу Пикчу.

Платото Наска

Платото Наска – откакто добила широка популярност в края на 20-те години на ХХ в. – от откриването на гражданските полети между Лима и южния перуански град Арекипа, – загадъчните рисунки в пустинята, известни като линиите на Наска, озадачават археолози, антрополози и всички хора, запалени по древните култури на двете Америки. Междувременно цели армии учени и любители са налагали своите тълкувания на линиите. В един или друг момент били считани за инкски пътища и планове на напоителни съоръжения, за образи, които били съзерцавани от примитивни балони с горещ въздух, и – което е най-комично – за космодруми на извънземни кораби – гледани от въздуха, издълбаните по повърхността на пустинята линии почти не се забелязваха. Докато пилотът ни правеше резки завои над едно пустинно плато в Южно Перу, северно от град Наска, едва успявах да различа поредица прекрасно оформени фигури.
„Орка!“ – дочух вика на перуанския археолог Джони Исла през рева на двигателя. Сочеше надолу към очертанията на една косатка. „Моно!“ – добави секунди по-късно, когато пред погледите ни се разкри прочутата маймуна на Наска. „Колибри!“ – ето я и птицата.

Пуно

Град Пуно е разположен в югоизточната част на Перу, на брега на езерото Титикака. Населяван е от малко над 100 000 души.
Градът е основан през 1668г. Интерес за посетителите на града представляват няколкото църкви от колониалния период. Градът е познат и като „Фолклорна столица на Перу“, поради богата културна на местните. Особено известни са типичните танци от региона. Характерни са също и различните изделия от вълна на лама и алпака.
ЧЕСТИ ВЪПРОСИ ЗА ПЕРУ:

Къде се намира Перу ?

Перу е испаноговоряща страна в Южна Америка. Разположена е на западния бряг на континента и има широк излаз на Тихия океан. Граничи с Еквадор и Колумбия на север, Бразилия на изток, Боливия на югоизток и Чили на юг. Перу се намира изцяло в южното полукълбо. Екваторът се намира непосредствено до северната граница на страната, но все пак не я пресича, ами преминава на около 5 километра северно, през територията на Huascaran 6768 meters high highest peak of peruКолумбия. Успоредно на тихоокеанския бряг се движи най-дългата планинска верига на планетата – Андите.

Колко е разстоянието между България и Перу ?

Разстояние между двете държави  е 11758 km или 7054.8 мили. За да се преодолее това разстояние при средна скорост на превозното средство от 80 km / h изисква — 147.0 часа или 8818.5 минути.
Дължината на това разстояние е около 29.3% Общата дължина на екватора. Пътнически самолет Airbus A380 ще лети на разстояние в 12.9 часа

Какво е знамето на Перу ?

Националното знаме на Перу е съставено от 3 еднакви по широчина вертикални цветни полета – бяло в средата и червени от 2-те страни. Отношението ширина към дължина е 2:3. Държавното знаме се различава от националното по изображението на герба на Перу в средата на бялото поле. Знамето е прието през 1825 г.

Какво представлява герба на Перу ?

Гербът на Перу е държавен символ на Перу. Приет е на 25 февруари 1825 г.
В центъра му е изобразен хералдически щит със златни краища. Щитът е разделен с хоризонтална линия, а горното поле от своя страна също е разполовено. В първото поле на светлосин фон е изобразена кафява викуня, символизирающа фауната на Перу. Второто поле олицетворява флората на страната и съдържа хининово дърво. В долното червено поле е изобразен златен рог на изобилието, представящ богатите природни ресурси на страната. Над щита има лавров венец, а от 2-те страни на щита има по 1 знаме на Перу и 1 щандарт.

Какъв е стандарта на живот в Перу ?

Разходите за живот в Перу са с 6.60% по-ниски в сравнение с България . Наемът в Перу е с 46,34% по-висок в сравнение с България
 • Храна, Евтин ресторант 4.82 лв
 • Храна за 2-ма души, Ресторант в средностатистически – 28.90 лв
 • McMeal в McDonalds (или Equivalent Combo Meal) 7.22 лв
 • Домашна бира (0.5 литра течение) 2.41 лв
 • Импортирана бира (бутилка от 0.33 литра) 4.33 лв
 • Капучино (редовно) 3.74 лв
 • Кокс / Пепси (бутилка от 0.33 литра) 1.14 лв
 • Вода (бутилка 0,33 литра) 0,70 лв
 • Ябълки (1 кг) 2.04 лв
 • Банан (1 кг) 1.49 лв
 • Портокали (1 кг) 1.63 лв
 • Бутилка вино (средно) 10.84 лв 8.19-16.86
 • Пакет от цигари (Marlboro)
 • Средно месечно нетно възнаграждение (след данъци) 647.54 лв

Каква е местната кухня?

Перуанската храна е невероятна! Навсякъде, където ще отидете, ще намерите отлични ресторанти, които предлагат вкусни ястия. Novoandino Food е сливане, което смесва перуанската продукция с по-стил на готвене в международен мащаб. Докато в Перу трябва да опитате някои от местните храни като Lomo Saltado, Ceviche и Cuy (морско свинче) и разбира се, трябва да опитате Pisco Sour!

Кога е най – доброто време за посещение на Перу ?

Пътуващите могат да посетят Перу по всяко време на годината. Сухият сезон продължава от май до ноември и това обикновено е времето, което е най-препоръчително. Това обаче е и по-хладното време на годината. Нощните температури могат да паднат под нивото на замръзване на висотата на сухия сезон. Юни, юли и август са най-популярните месеци за посещение, така че ще се наложи да срещнете много по-големи тълпи през тези месеци.
В мокрия сезон (от декември до април), можете да очаквате душове от три до четири следобяд в седмицата. За пътешественици, които не се интересуват от малко дъждовни и кални пътеки, това време на годината предлага по-малки тълпи и по-зелени хълмове, с диви цветя и орхидеи често в разцвет.
Ранните сезони, от април до юни или от септември до ноември, често могат да осигурят най-доброто от двата свята. Те обикновено имат по-малко тълпи и по-топли температури от височината на сухия сезон, но все още имат сравнително малко дъждове. За повече информация разгледайте нашата страница за времето в Перу.
Безопасно ли е да се пътува до Перу?
Реалността показва, че е много безопасно. Може да сте чели или чули по телевизията, уебсайтовете или вестниците за тероризма, престъпността и икономическата и политическата нестабилност. Но истината е, че тероризмът е бил победен отдавна; Перуанците живеят в мир и работят много усилено всеки ден, за да изградят и демократично и безопасно общество. Можем да уверим посетителите, че всичко, което трябва да направят, е да следват обичайните предпазни мерки, предприети за посещение на други дестинации.

Какво е времето през годината в Перу ?

Перу е много голяма държава, която е пресичана от Андите и има широк амазонски регион, така че е вероятно да забележите разлики от едно място на друго, което може да бъде повече или по-малко интензивно в зависимост от месеца на вашето посещение. Едва ли вали на брега, където обикновено има два сезона: топъл сезон и студен сезон.
Топлият сезон започва от 15 ноември до края на март.
Студеният сезон настъпва от април до средата на ноември и е много влажен.
За разлика от крайбрежната зона, планините и джунглата имат по-топъл дъждовен сезон от средата на ноември до края на март, а най-малко топъл сезон се случва между април и средата на ноември.
Може ли да използваме банкомати в Перу?
Те са широко достъпни и функционални. Можете да изтеглите парите или в ходила или в долари. Почти всички банкомати ще ви таксуват за комисиона. Освен това можете да очаквате лимити за оттегляне от около 500 $ на едно оттегляне или на ден. Подобно на обменните бюра, препоръчително е да изтеглите парите в големите градове като Лима, Арекипа или Куско.

Трябва ли да обменяме долари или евро на летището в Лима?

Първо, опитайте се да обменяте възможно най-малко пари на летищата, тъй като обменният курс не е много благоприятен. Тогава най-добре е да потърсите обменните бюра в градските центрове на Лима или Куско. Имайте предвид, че може да ви е трудно да срещнете обменни бюра в по-малките градове. Въпреки това, няма причина за паника! Можете лесно да плащате за различни услуги или продукти директно в евро или долари – очаквайте леко по-високия обменен курс, когато плащате директно с долари или евро.

Интернет връзка в Перу – достъпна ли е навсякъде?

Интернет връзката в Перу определено е много по-бавна, отколкото в Европа. Тя обаче се предлага в почти всички хотели. Естествено, може да ви е трудно да намерите интернет връзка в малки села или градове. Всеки път, когато имате нужда от достъп до интернет, можете да търсите интернет кафета, които са широко разпространени във всички големи градове на Перу и отворени до 10:00 часа. Често пъти можете да се свързвате с Wi-Fi в много редовни кафенета или ресторанти.

Какво е електрическото напрежение в Перу и ще ми трябва ли адаптер?

Перу използва 220 волта, 60 цикъла електричество. Пътуващите ще изискват конвертор на напрежение за 110 волтови устройства. Запушалките обикновено са двуглав плосък тип, намиращ се в САЩ, въпреки че някои съоръжения са отбелязани, че използват 2 закръглени върха

Може ли да се пие водата в Перу?

Водата от чешмата през цялото време на Перу не се третира до същите стандарти, каквито сме свикнали  и може да доведе до разстройство на стомаха и на пътуващите диария.  Приятните ресторанти ще сервират бутилирана вода, но винаги искат да бъдат сигурни. За да сте спокойни, измийте зъбите си и с бутилирана вода.

Безопасно ли е да се яде перуанска храна, закупена от улицата ?

Перу има богата и чудесна кулинарна история, с разнообразни продукти и протеини, извлечени от Андите, крайбрежието и Амазонка. По всякакъв начин се отдайте и опитайте всичко, с което се чувствате комфортно, въпреки че продавачите на улици обикновено трябва да се избягват
Трябва ли да купя специално оборудване за преходи в Перу?
Препоръчват се здрави, водоустойчиви туристически ботуши, хидратационна система или бутилка за вода, малък пакет за деня и тренировъчни стълбове с гумени навивки. Ако сте на пътуване, което изисква къмпинг, спални чували могат да бъдат наети.