Подробно търсене

Expired: Екскурзии до Австралия

  • Екскурзии до Австралия

Австралия

0 0

Брой дни:14

Включени нощувки:10

Транспорт:Самолет

ЕКСКУРЗИИ ДО АВСТРАЛИЯ

В Австралия има по нещичко за всеки турист -от Големия бариерен риф до операта в Сидни, от уникалния природен свят до красивата архитектура.

Предлагаме Ви различни варианти за екскурзии до Австралия. 

 

Австралия е единствената страна континент, която е разположена изцяло в източното и изцяло в южното полукълбо. Много малко хора знаят, че името на страната е Австралийски Съюз. Остров Тасмания, щатите Виктория, Нов Южен Уелс, Куинсланд, Южна Австралия, Западна Австралия и Северна Територия формират заедно една от най-богатите, модерни и прогресивни страни в света. Столицата на Австралийския Съюз е Канбера. Тя е комфортно разположена сред прелестните пейзажи на Голямата Вододелна Планина Всеки щат си има своя столица: столицата на Нов Южен Уелс е световно известният град Сидни; столицата на Виктория е вторият по големина град в страната – Мелбърн; третият по големина австралийски град и столица на щата Куинсланд е Брисбейн; столица на щата Северна Територия е Дарвин; на Западна Австралия – Пърт; на Южна Австралия – Аделаида и на остров Тасмания – Хобарт.
Австралия е сред последните колонизирани страни в света, а началото не било много обещаващо. Като колония на Великобритания, Австралия била използвана за каторга, където заточвали престъпниците. След изтичане на присъдите, затворниците били освобождавани и получавали шанса да започнат живота си на ново като фермери в Австралия. След несигурните първи стъпки, страната започнала да се развива постепенно. Днес, през 21-ви век, това е една от най-богатите нации в света и за много държави тя е модел на подражание.
Австралия несъмнено притежава някои от най-красивите плажове на света, с фин и светъл пясък, съчетан с чисти и прозрачни океански води. Малките и спокойни заливчета са перфектни за плуване, а големите заливи са по-подходящи за сърф. Без значение дали ще посетите северна, южна, източна или западна Австралия, континента притежава отлични плажове във всички посоки. Красивите крайбрежия с още по-красиви заливи са запазена марка на „Зеления континент”.