Подробно търсене

Expired: Оферта Нова година Охрид с индивидуален превоз

 • Нова година Охрид

Македония, Охрид

0 0

Брой дни:4

Включени нощувки:3

Транспорт:Собствен Транспорт

Дата на тръгване:30/12/2016

Оферта Нова година Охрид с индивидуален превоз

Нова година Охрид в ХОТЕЛ MILLENIUM PALACE 4* / www.milleniumpalace.com.mk

30.12.2016 – 03.01.2017

 

Местоположение: Хотелът е разположен на брега на Охридското езеро и предлагапанорамна гледка към езерото, Стария град и известния Самуиловата крепост.

В хотела: ресторант с тераса, винен бар, СПА център (финландска сауна, турска баня, фитнес, масажи), 2 конферентни зали, Wi-Fi интернет

В стаите: климатик, телевизор с кабелна телевизия, телефон, мини бар, сешоар, безжичен интернет

 

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ
Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR
Millenium palace 4*– закуска и вечеря – Пакет 3 нощувки
Човек в двойна стая стандарт 155
Човек в студио/стая делукс 197
Човек в малък апартамент 232
Дете до 7 год. безплатно
Дете от 7 до 12 год. в Двойна стая стандарт 78
Дете от 7 до 12 год. в Студио/стая делукс 99
Дете от 7 до 12 год. в Малък апартамент 116
Трети възрастен в двойна стая стандарт 155
Трети възрастен в студио/стая делукс 197
Трети възрастен в малък апартамент 232
Единична стая 199
* 2 възрастни с две деца се настаняват в студио!
Цените включват:
 • хотелско настаняване за 3 нощувки на база закуска и вечеря
 • Новогодишна вечеря на 31.12.2016 (замества стандартната вечеря на този ден)
 • Специална вечеря на 01.01.2016
 • ползване на финландкса сауна, турска баня и фитнес
 • паркинг

 

Цените не включват:

 • транспорт
 • медицинска застраховка
 • разходи от личен характер

 

Новогодишната вечеря включва:

– студени предястия

– микс от свежи салати, салата с пиле

– топли предястия поднесени върху дъверно плато (панирани сиренца, палачинки, патладжан с моцарела)

– печено телешко, печено свинско, пълнена пилешка пържола

– гарнитури: ориз, задушени зеленчуци и картофи

– торта, плодове

– неограничени напитки (наливни) – безлакохолни напитки, вода, бяло и червено вино

 

Полезна информация:

 • Валутен курс: 1 лв ≈ 31,42 MKD
 • Часово време: България 12 ч. Македония 11 ч
 • Посолство на България в Македония:
 • МАКЕДОНИЯ, СКОПИЕ Посолство на Р България ул. Златко Шнайдер № 3 Тел.: 0038 991 229444, 116320

ОХРИД
Охрид е град в южните части на Република Македония и на бреговете на Охридското езеро, естествено тектонично езеро, най-дълбокото в Европа и най-старото в света.
Охрид е място с богата история и културно наследство, градът и околностите му стават част от списъка на ЮНЕСКО през 1980 г. Известен е най-вече с древните си църкви, базилики и манастири, както и с една от най-значимите в света колекции от над 800 икони от периода XI-XIV в. Без съмнение Охрид е перлата на Македония – сгушен между планини с височина до 2800 м и на бреговете на едноименното езеро, градът е не само исторически значим, но предлага на своите гости и невероятни природни красоти, уединени заливчета и пищна зеленина.
Старата част на Охрид – паметник от световното наследство на ЮНЕСКО: Античния театър, Поликонхиалната базилика и Баптистерия, Долни Сарай, Самуиловата крепост, църквите “Света София”, “Свети Климент”, Работилницата за хартия с Гутембергова преса, Историческия музей в Робевата къща и Лапидариума, къщата на Григор Пърличев.

Манастира „Свети Наум”, разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота.Посещение на църквата „Свети Архангели”, където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум.
Билянините извори – възпят в много фолклорни песни, днес изворът е туристическа атракция с добре подържан парк със статуята на прекрасна девойка. Около извора има рибарник, заведения за хранене и места за почивка и разходка.

Какво можете да посетите в района на Охридското езеро:

Град СТРУГА
Струга се намира в югоизточната част на Република Македония в Стружкото поле на изтека на река Черни Дрим от Охридското езеро. Градът е на 15 километра северозападно от град Охрид и на 13 километра от граничния пункт с Албания Кяфасан. Градът има около 56 хил. жители На територията на Струга е имало селище още през неолита. По време на Римската империя градът се е намирал на великия римски път Виа Егнация, свързващ източната и западната част на държавата. Под името Струга, градът е споменат за пръв път през XI-и век след н.е.. В Калимановата грамота от XVI-и век се споменава, че приходите от рибарството трябва да се изпращат на Зографския манастир. Известни личности: Григор Пърличев е бил учител в Струга, Братя Миладинови – можете да посетите къщата музей, която се намира в централната част на старя град.

МАНАСТИРЪТ КАЛИЩА
„Успение на Пресвета Богородица“ или Манастирът Калища е единият от двата ставропигиални манастири на Македонската православна църква. Обителта е действащ женски манастир и е известна със старата си скална църква от 15 век. Патронният празник на манастира е на Голяма Богородица. До него можете да стигнете много лесно, като ориентир ви е хотел Дрим, разположен на Охридското езеро при оттичането му в река Цръни Дрим. От там започва и старата част на гр. Струга.
РЕКЛАМАЦИИ И АНУЛАЦИИ

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията и при следните условия:

а) до 22 работни дни преди датата на резервацията не дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети като сумата на билетите не се възстановява;
б) от 20 до 15 работни дни преди датата на резервацията заплаща 10% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
в) от 8 до 14 работни дни преди датата на резервацията заплаща 30% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
г) от 3 до 7 работни дни преди датата на резервацията заплаща 70% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
д) от 1 до 3 работни дни преди датата на резервацията– ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена.
е) по време на празници, кампании и други подобни събития ТУРОПЕРАТОРЪТ може да посочи срокове различни от горните.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми като задължително трябва да представина ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервациятакато се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация или липса на такава. Документът от лечебното заведение се изискваза представянето му пред доставчиците на ТУРОПЕРАТОРА с цел отпадане на таксите за анулация на резервацията и неустойки. Ако средството за настаняване не уважисъответния документ за отказ поради внезапно заболяване или други медицински проблеми ТУРОПЕРАТОРА има право да не възстанови цялата или неуважената частот общата сума, която е платил ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли резервацията си на трето лице , ако това е възможно и е препотвърдено от страна на ТУРОПЕРАТОРА, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ есолидарно отговорен с третото лице за изпълнението на настоящия договор. ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва предварително да уведоми за това ТУРОПЕРАТОРА или туристическияагент в срок от 7 работни дни преди резервацията.

Рекламации относно средството за настаняване се приемат в писмен вид в срок от 7 дни след завръщането на ПОТРЕБИТЕЛЯ и при представяне на необходимитеписмени доказателства за неизпълнение или за некачествено изпълнение на услугата, като ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да отговори писмено в срок до 30 работни дни отдатата на постъпване на рекламацията. ТУРОПЕРАТОРЪТ няма да приема рекламации без писмени доказателства от хотела или от друг доставчик на ТУРОПЕРАТОРА залипса на услуга или некачествена услуга.

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ
Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR