Подробно търсене

Expired: Нова година Македония на Охридското езеро

 • Нова година Македония - Струга

Македония, Струга

0 0

Брой дни:3

Включени нощувки:2

Транспорт:Собствен Транспорт

Дата на тръгване:31/12/2016

Нова година Македония на Охридското езеро

2, 3 или 4 нощи със закуски, вечери, Празнична вечеря за собствен транспорт

хотел Drim 4*, Струга / www.drim.com.mk

30.12.2016 – 03.01.2017

 

Местоположение: Хотелът е разположен на брега на Охридското езеро, на 200 м от центъра на град Струга. Обществените автобуси спират в близост до хотела. Град Охрид е на 15 километра.

В хотела: 2 ресторанта, лоби бар, открит басейн, детска площадка, 7 конферентни зали, собствен пясъчен плаж на Охридското езеро, Wi-Fi интернет, паркинг, сейф на рецепция

В стаите: Хотелът разполага с 200 стаи, всяка от които е оборудвана с климатик, телевизор, телефон, мини бар, сешоар, интернет достъп

Спорт и развлечения: футболно игрище, водни спортове, тенис корт, басекетболно игрище, билярд, тенис на маса, фитнес

 

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 2, 3 ИЛИ 4 НОЩУВКИ
Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR

Drim 4*

– закуска и вечеря-

31.12.2016 – 02.01.2017

2 нощувки

30.12.2016 – 02.01.2017

3 нощувки

30.12.2016 – 03.01.2017

4 нощувки

Човек в двойна стая 159 204 237
Трети възрастен 112 142 165
Единична стая 207 265 307
Двама възрастни с едно дете до 3 год. 318 408 474
Двама възрастни с едно дете от 3 до 12 год. 399 509 592
Двама възрастни с две деца до 12 год. 479 610 710

Цените включват:

 • Хотелско настаняване за съответния брой нощувки със закуски и вечери
 • напитка за добре дошли при настаняване в хотела
 • Коктейл прием на 31.12.201 в хотела 20:00 – 21:00
 • Новогодишна Гала вечеря на 31.12.2016 в ресторанта на хотела (с включени неограничени наливни напитки – бяло и червено вино, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – бира, ракия, коняк, водка, узо)
 • Обяд с лебедите на брега на Охридското езеро на 01.01.2017 с включени напитки
 • Гала вечеря на 01.01.2017 с включени неограничени напитки
 • Разходка с лодка до манастира Св. Наум на 02.01.2016 с музика на живо и обяд (не е валидно за напускащите на 02.01.2017)
 • Празнична вечеря на 02.01.2017 с DJ и неограничени напитки (не е валидно за напускащите на 02.01.2017)

 

Цените не включват:

 • Транспорт
 • Медицинска застраховка
 • Разходи от личен характер

 

Полезна информация:

 • Валутен курс: 1 EUR = 61,66 MKD
 • Часово време: България 12 ч. Македония 11 ч
 • Посолство на България в Македония: МАКЕДОНИЯ, СКОПИЕ Посолство на Р България ул. Златко Шнайдер № 3 Тел.: 0038 991 229444, 116320

Град СТРУГА
Струга се намира в югоизточната част на Република Македония в Стружкото поле на изтека на река Черни Дрим от Охридското езеро. Градът е на 15 километра северозападно от град Охрид и на 13 километра от граничния пункт с Албания Кяфасан. Градът има около 56 хил. жители На територията на Струга е имало селище още през неолита. По време на Римската империя градът се е намирал на великия римски път Виа Егнация, свързващ източната и западната част на държавата. Под името Струга, градът е споменат за пръв път през XI-и век след н.е.. В Калимановата грамота от XVI-и век се споменава, че приходите от рибарството трябва да се изпращат на Зографския манастир. Известни личности: Григор Пърличев е бил учител в Струга, Братя Миладинови – можете да посетите къщата музей, която се намира в централната част на старя град.

Какво можете да посетите в района на Охридското езеро:

ОХРИД
Охрид е град в южните части на Република Македония и на бреговете на Охридското езеро, естествено тектонично езеро, най-дълбокото в Европа и най-старото в света.
Охрид е място с богата история и културно наследство, градът и околностите му стават част от списъка на ЮНЕСКО през 1980 г. Известен е най-вече с древните си църкви, базилики и манастири, както и с една от най-значимите в света колекции от над 800 икони от периода XI-XIV в. Без съмнение Охрид е перлата на Македония – сгушен между планини с височина до 2800 м и на бреговете на едноименното езеро, градът е не само исторически значим, но предлага на своите гости и невероятни природни красоти, уединени заливчета и пищна зеленина.
Старата част на Охрид – паметник от световното наследство на ЮНЕСКО: Античния театър, Поликонхиалната базилика и Баптистерия, Долни Сарай, Самуиловата крепост, църквите “Света София”, “Свети Климент”, Работилницата за хартия с Гутембергова преса, Историческия музей в Робевата къща и Лапидариума, къщата на Григор Пърличев.

Манастира „Свети Наум”, разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота.Посещение на църквата „Свети Архангели”, където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум.
Билянините извори – възпят в много фолклорни песни, днес изворът е туристическа атракция с добре подържан парк със статуята на прекрасна девойка. Около извора има рибарник, заведения за хранене и места за почивка и разходка.

МАНАСТИРЪТ КАЛИЩА
„Успение на Пресвета Богородица“ или Манастирът Калища е единият от двата ставропигиални манастири на Македонската православна църква. Обителта е действащ женски манастир и е известна със старата си скална църква от 15 век. Патронният празник на манастира е на Голяма Богородица. До него можете да стигнете много лесно, като ориентир ви е хотел Дрим, разположен на Охридското езеро при оттичането му в река Цръни Дрим. От там започва и старата част на гр. Струга.

 

РЕКЛАМАЦИИ И АНУЛАЦИИ

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията и при следните условия:

а) до 22 работни дни преди датата на резервацията не дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети като сумата на билетите не се възстановява;
б) от 20 до 15 работни дни преди датата на резервацията заплаща 10% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
в) от 8 до 14 работни дни преди датата на резервацията заплаща 30% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
г) от 3 до 7 работни дни преди датата на резервацията заплаща 70% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
д) от 1 до 3 работни дни преди датата на резервацията– ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена.
е) по време на празници, кампании и други подобни събития ТУРОПЕРАТОРЪТ може да посочи срокове различни от горните.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми като задължително трябва да представина ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервациятакато се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация или липса на такава. Документът от лечебното заведение се изискваза представянето му пред доставчиците на ТУРОПЕРАТОРА с цел отпадане на таксите за анулация на резервацията и неустойки. Ако средството за настаняване не уважисъответния документ за отказ поради внезапно заболяване или други медицински проблеми ТУРОПЕРАТОРА има право да не възстанови цялата или неуважената частот общата сума, която е платил ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли резервацията си на трето лице , ако това е възможно и е препотвърдено от страна на ТУРОПЕРАТОРА, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ есолидарно отговорен с третото лице за изпълнението на настоящия договор. ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва предварително да уведоми за това ТУРОПЕРАТОРА или туристическияагент в срок от 7 работни дни преди резервацията.

Рекламации относно средството за настаняване се приемат в писмен вид в срок от 7 дни след завръщането на ПОТРЕБИТЕЛЯ и при представяне на необходимитеписмени доказателства за неизпълнение или за некачествено изпълнение на услугата, като ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да отговори писмено в срок до 30 работни дни отдатата на постъпване на рекламацията. ТУРОПЕРАТОРЪТ няма да приема рекламации без писмени доказателства от хотела или от друг доставчик на ТУРОПЕРАТОРА залипса на услуга или некачествена услуга.