Подробно търсене

Expired: Екскурзия Нова година Струмица в Македония

 • Нова година Струмица

Македония, Струмица

0 0

Брой дни:4

Включени нощувки:3

Транспорт:Автобус

Дата на тръгване:30/12/2016

Екскурзия Нова година Струмица с автобус

за 3 НОЩУВКИ със ЗАКУСКИ + 2 ВЕЧЕРИ + НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ!

30.12.16 – 02.01.2017

 

 

ПРЕДИМСТВА на програмата:

 • СПА хотел Сириус 4* (http://www.hotel-sirius.com.mk/) е оазис на спокойствието, сред прекрасен парк и красива  панорама към окръжаващите го планини.
 • СПА и УЕЛНЕС център СИРИУС e с площ от 1500 кв.м. и предлага: басейн с олимпийски размери джакузи, фитнес, турска баня, парна баня, инфра ред сауна, финландска сауна, солена баня „Мъртво море“, 6 масажни и един витаминен бар, което е безспорно предимство в избора Ви на  пакет в почивните дни за Нова Година 2017 година!
 • Близка дестинация – намира се само на 20 км от нашата граница, вкусна кухня и позната македонска забавна и народна музика.

 

ПРОГРАМА:

 • 1 ден (30.12.2016): Варна – София – Рупите – Струмица (ок. 700 км). Сутринта в 05:00 часа отпътуване от Варна.  Пътуване по маршрут: София – Рупите – Ново село – Струмица. 12:00 часа – качване от София.  Около 14:30 пристигане в местността Рупите-свято място, скътано в пазвата на единствения съществувал някога в България вулкан – Кожух. Навсякъде из кратера извират множество горещи минерални извори с високо съдържание на сяра, подходящи както за провеждане на лечебни процедури, така и за отглеждане на зелени водорасли в образувалите се поточета. Мястото е прочуто със своята естествена концентрация на космическа енергия – причина, заради която прочутата българска пророчица Ванга избра последният й дом да бъде тук, а така също и да бъде място за съградения от нея храм ”Света Петка“, привличащ поклонници от цяла България. Престой в Рупите за около един час. Продължаване за границата с Р. Македония при КПП Златарево / Ново село. Около 17:00 часа пристигане в град Струмица – „града на фонтаните”. Настаняване в СПА хотел „Сириус” 4*.  Свободно време за релаксация и възползване от СПА центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.
 • 2 ден (31.12.2016): Струмица. Закуска. Туристическа програма в околностите на Струмица, включваща древните византийски манастири: ”Свети Леонтий” в село Водоча и манастира ”Св.Богородица Милостива” в село Велюса. Разглеждане и запознаване с тяхната история. На връщане, по желание, свободно време в града. Завръщане в хотела, възможност за релаксация и процедури в модерния новооткрит СПА център на хотела. В 20.00 часаТържествена Новогодишна Вечеря в ресторанта на хотела в компанията на професионален оркестър с известни македонски певци, който ще ни поднесе разнообразни стилове музика за всеки вкус. ЧЕСТИТА НОВАТА 2017 ГОДИНА! Нощувка.
 • 3 ден (01.01.2017): Струмица. Късна закуска. Свободен ден за СПА развлечения и почивка.Вечеря. Нощувка.
 • 4 ден (02.01.2017): Струмица – Самуилова крепост – Петрич – София – Варна. Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Попътно посещение в Национален парк-музей ”Самуилова крепост” за около половин час. Пристигане във Варна вечерта.

 

Пакетна цена на турист за ранни резервации до 01.11.2016:

Тръгване от Цена на човек в двойна/тройна стая Деца 03 – 06,99 г. в стая с 2 –ма възрастни Деца 07 – 11,99 г. в стая с 2 –ма възрастни
Варна 525 лв. 245 лв. 320 лв.
Шумен и Търговище 545 лв. 245 лв. 488 лв.
Велико Търново и Севлиево 535 лв. 235 лв. 478 лв.
София 455 лв. 195 лв. 229 лв.
Собствен транспорт 420 лв. 170 лв. 204 лв.

Забележка:

 • Деца до 03 години са безплатно, НО не ползват легло, място в автобуса и стол в ресторанта за тържествената вечер. За да ползват място в автобуса и да имат стол в Новогодишната вечер, се доплаща, според града на отпътуване.
 • За туристите от София – възможност за отпътуване в 08:00 ч. сутринта на 30.12.2016

 

Пакетната цена включва:

 • транспорт с лицензиран туристически автобус
 • 3 нощувки със закуски в СПА хотел СИРИУС 4*- http://www.hotel-sirius.com.mk/
 • 2 стандартни вечери без напитки на 30.12.16 и 01.01.17
 • Новогодишна вечеря с богато меню и включени напитки: 100 ml гроздова ракия от Тиквеш;0,200 ml вино – бяло или червено от Тиквеш, безалкохолна напитка и вода;
 • Жива музика във всички вечери на престоя
 • Безплатно ползване на всички съоръжения в СПА центъра на хотела
 • Мед. застраховка помощ при пътуване в ЗД „Армеец” с лимит на отговорност – 5000 евро;
 • Посещение на забележитеностите по програмата;
 • водач от агенцията

 

Пакетната цена НЕ включва:

 • входни такси за обекти посещавани по желание
 • Спа процедури /масажи / по желание

 

Доплащане:  медицинска застраховка помощ при пътуване за туристи на възраст над 70 год. – доплащат 10 лева!
Забележка: за пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. Застраховка!  Пътуващите със собствен транспорт се възползват от трансферите на място само ако има налични свободни места в автобуса!
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата!
Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт. За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие. Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин и срок на заплащане: При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – до 10 декември.
Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

Полезна информация:

 • Валута: 31 денара = 1 лев
 • България 12:00 часа – Македония 11:00 часа
 • Струмица – наричана в древността Астарион и Тиверопол е древно селище на „Царевите кули”, на звездите, на Светата Дева, на карнавалите, на първите християни, на ослепените самуилови войни, на мъченичеството и православните ценности. Градът е древен, но жив и младолик, даващ подслон на хиляди поколения и родове, натрупал хиляди пластове история, отпечатал хиляди човешки съдби. Струмица е само на 210 км разстояние от София, разположен на 256 м.надморска височина в красивата Струмишка котловина, заобиколена от планините: Беласица, Огражден и Еленица.
 • Крепост „Цареви кули”- е разположена на хълма южно от град Струмица. Мястото е било лесно за отбрана поради факта, че е оградено отвсякъде със стръмнини. Крепостта е играла важна роля в отбранителната система на Беласишката битка през 1014 г. за разлика от други твърдини, крепостта над Струмица не е била завладяна от византийския император Василий ІІ. В момента крепостта се реставрира и все още не е готов пътя до нея.
 • Църква „Света Богородица милостива“, с. Велюса. Средновековна църква, разположена е на 7 км от Струмица, в с. Велюса. Църквата заема важно място в религиозния и духовен живот на югоизточна част на Македония.  По запазените надписи върху двата архитрава се съди, че църквата е основана от монаха Мануил. Той идва във Велюса от Халкидонския манастир „Св. Авксентий“ в Мала Азия.
 • Манастирът „Света Богородица милостива“ е разположен върху варовикова скала на северния склон на планината Еленица. По-късно името на манастира е използвано като основа за днешното име на селището.
 • Комплексът църкви „Свети Леонтий“ в с. Водоча. Разположен е на 4 км от Струмица. Състои се от три църкви – източна, западна и средна. Има три фази в изографисването на интериора. Има архитектурни останки, допълнителни постройки и манастирски комплекс, столова, стопански гради, две бани и многопластов християнски некропол. От ранния християнски период са запазени части от основите на базилика с мраморна декорация, датиращи от V и VІ век.Църквата е била разрушена по време на царуването на цар Самуил, но след това е възстановена. Като епископска църква се споменава в хартите на Василий ІІ от 1018 г. Апсидата на олтара й заедно с проскомидията и дякониконът се пазят и до днес. Средната куполна църква от комплекса на Вадоча е построена в началото на ХІІ век. Некрополът, разположен в югозападната и северозападната част, също отразява богатия духовен и културен живот в тези територии. Разкрити са над 1000 гроба с бижута и керамика, датиращо между ХІV и ХІХ в.

 

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ „СИРИУС”4*

http://www.hotel-sirius.com.mk/

 Местоположение на хотел Сириус 4* Струмица: хотелът е разположен недалеч от град Струмица и на международен кръстопът: на 20 км от границата с България и на 30 км от границата с Гърция. Хотел „Сириус“ 4* предлага на своите гости, релаксиращата атмосфера на красивия си собствен парк с богата средиземноморска растителност и прекрасна гледка към окръжаващите го планини – идеално място за отдих;

На територията на хотел Сириус 4* Струмица: красива богато озеленена, остъклена и отоплена тераса – ресторант „Елегант“ с капацитет 150 места, Кристална зала с капацитет до 500 места, лоби бар, конгресен център, бизнес клуб и безплатен за гостите на хотела паркинг.

Новооткритият модерен СПА център SIRIUS SPA, на Балканските СПА Награди, които се проведоха за първи път на 31 август 2012 година в гр. Кюстендил, взе наградата за най-динамично развиващ се СПА център с най – големи инвестиции.

Уникалното СПА е с площ 1500 кв.м. и разполага с: олимпийски басейн, джакузи, фитнес, турска баня, парня баня, инфра ред сауна, финландска сауна, солена баня „Мъртво море“, 6 масажни и един витаминен бар. Работи се само с продукти на елитната козметика Talgo. СПА центърът работи всекидневно от 7 сутринта до 19ч. и задоволява капризите и на най-претенциозните клиенти.

Настаняване в хотел Сириус 4* Струмица: – капацитет 120 помещения, от които: 60 стаи с голямо двойно легло; 55 стаи с две легла и 7 апартамента.

Всяка стая разполага със: комфортни легла и мебели, сателитна телевизия, мини бар, телефони с директно избиране, безплатен безжичен интернет, централен климатик, просторен собствен  санитарен възел със сушуар и балкон с изглед към прекрасно уредения парк или планина.