Подробно търсене

Expired: Екскурзия за Коледа Рим с полет от София

  • Коледа Рим

Италия, Рим

0 0

Брой дни:5

Включени нощувки:4

Транспорт:Самолет

Дата на тръгване:22/12/2016

Екскурзия за Коледа Рим с полет от София

от 22.12.16 до 26.12.16 г за Коледа Рим

 

Екскурзията Коледа Рим включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Рим и богата екскурзоводска  програма на български, трансфери. Лети се с „България Ер” или „Алиталия”.

 

ПРОГРАМА за екскурзията Коледа Рим:

  • 22.12.2016 Отпътуване от аерогара София. Пристигане в Рим. Трансфер. Екскурзоводска програма „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Настаняване в хотела. Нощувка.
  • 23.12.2016 Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватикански музеи с екскурзовод на български (с доплащане 85 лв за възрастни и 69 лв за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите, такса за вход; посещението се организира при минимум 8 участника). Нощувка.
  • 24.12.2016 Закуска. Свободен ден. Факултативна пограма “Цветовете и ароматите на Рим”– полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) – най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере – римския Монмартър (с доплащане 40 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Коледна вечеря (с доплащане). Нощувка.
  • 25.12.2016 Закуска. Свободен ден. Факултативна пограма по жeлание – полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи(с доплащане 35 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се  провежда при минимум 8 участника. Нощувка.
  • 26.12.2016 Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.

 

Цена на човек в лева според настаняването и хотела:

Хотел
На човек в двойна стая 1125 1189 1195 1325
Допл. за инд. стая 117 156 156 282
Нам. за 3-ти възр. 0 23 47 23
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 140 140 140 180
Нам. за дете до 11 г.+1 възр. 100 100 100 100

ХОТЕЛИ:

  • А  Kennedy ***
  • B  Rimini ***
  • C  Madison ***
  • D  Genova ****

 

Варианти и цени за Коледна вечеря ще бъдат предложени след 15.11.2016 г.


Всички хотели са разположени в историческия център на Рим
, в района на пл. „Република”, операта, базиликата “Санта Мария Маджоре”  и Термите на Диоклециан.

 

Пакетната цена включва самолетен билет (включително летищни такси), настаняване в съответната категория хотели на база нощувка и закуска, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводските услуги по описаната програма.

 

Пакетната цена не включва таксите за вход в музеи, градска такса (city tax), билети за корабчета, билети за метро и друг вид градски транспорт, слушалки по време на екскурзоводските беседи и пр., както и някои посещения и екскурзии, специално упоменати, че са с доплащане. Медицинските застраховки за акутни заболявания са с доплащане по 2 лв на човек на ден, като полицата е с общо покритие 10 000 евро и включен асистанс.

 

При цените за деца, формулировката дете + един или двама възрастни означава дете с един или, съответно, двама възрастни в стая. Формулировката „цена за трети възрастен” означава цена за възрастен, настанен на трето легло с други двама възрастни в стая.
При настаняване в тройна стая понякога третото легло е допълнително. Агенцията не може да гарантира, че при всички настанявания в тройни стаи трите легла ще са с еднаква големина и еднакво удобни.
Туристите, пътуващи сами, задължително трябва да доплатят за индивидуална стая.
Настаняването е в стаи стандарт на съответните хотели, а не в стаи супериор, лукс, джуниър суити и пр. по-скъпи категории стаи.
При ранен час на полета на връщане, туристите нe ползват последната закуска в хотела.
Точните часове на полетите са изписани върху самолетните билети.
Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.
ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим–  4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.